Palkovicsék akcióban: nagyot emeltek az árajánlaton, hogy még a választás előtt megszerezzék a repteret

Megosztás

A hírek szerint négymilliárd euróért vennék meg a Budapest Airportot mostani tulajdonosától, akinek ez az ajánlat már kedvére való. Természetesen még gyorsan, a 2022-es választások előtt nyélbe ütnék az üzletet.

Mintegy 4 milliárd eurót (4,6 milliárd dollár) ajánlott a Budapest Airportért egy magyar kormányközeli konzorcium – írja a Bloomberg a tárgyalásokat jól ismerő forrásaira hivatkozva.

A cikk szerint a repülőtér tulajdonosai fontolóra vették a legújabb ajánlatot, azok után, hogy egy másikat idén már elutasítottak, mivel túl alacsonynak találták az árat. Mindenesetre ez már előrelépés volt a magyar fél számára, mert előtte a Budapest Airport tulajdonosai elzárkóztak a reptér eladásától.

Bár végleges döntés még nem született, a Blooomberg úgy tudja, a tulajdonosok hajlanak arra, hogy ezen az áron eladják a repülőteret és az üzletet még az áprilisban esedékes országgyűlési választások előtt megköthetik.

A Liszt Ferenc-repülőteret működtető konzorcium főrészvényese, az AviAlliance nem kívánt nyilatkozni a lapnak, ahogyan a kormány nevében a tárgyalásokat vezető Innovációs és Technológiai Minisztérium sem. Az már korábban kiderült, hogy a reptér többségi tulajdonának megszerzésébe Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is besegít, aki kormánybiztosként látja el a kapcsolódó feladatokat. Az ajánlatot benyújtó konzorciumban a lap szerint a Jellinek Dániel-féle Indotek és a Mol található, a cégek „érdeklődése” már korábban is felmerült. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek